torsdag 1 november 2007

Nu är SSCO på banan!

Nu är det klart med utbildningstillstånd för SSCO. Efter tålmodig väntan på Vägverkets handläggning, så kan vi nu glädja oss åt att, vi nu inte bara har examinationstillstånd, utan även rätten att utbilda, säger SSCO;s ordförande Gunnar Hedin.

För att utbilda i SSCO;s namn behöver man bara göra en anmälan till utbildningsansvarig eller direkt till ordföranden i SSCO. Utbildningsansvarig är Peter Wikström. Peter har lång erfarenhet från förarbevisutbildningen i en annan organisation.

Inom kort kommer alla blanketter att finnas på den nya hemsidan. Den är fortfarande under uppbyggnad men, beräknas vara klar innan vintersäsongen startar, lovar Gunnar. Adressen är www.ssco.nu .

Nu är vi definitivt "på banan". Att vi fick Peter Wikström som utbildningsansvarig betyder mycket, eftersom att han har inarbetade kontakter över hela landet.

För övrigt har vi inte legat på latsidan, påpekar Janne Sund, sekreterare i SSCO. Vi är representerade i Nationella Snöskoterrådet. Det innebär att vi är med, och har ett avgörande inflytande, när det gäller snöskoterfrågor nationellt. Att vi kom med där berodde mest på att, vi deltog i nationella Snöskoterforumet i Sollefteå i våras. Där fick vi en möjlighet att uppmärksamma samtliga deltagare om vår existens.

Den första träffen med rådet hade vi i augusti, berättar Janne. Det var till största delen en planeringsträff, och diskussioner om rådets uppgift.

SSCO kommer att genomföra sitt första officiella årsmöte nu under förvintern.