söndag 9 december 2007

Motorhuset Polaris Racingteam mot 2008

I jakten på ännu ett SM-Guld och ädla valörer internationellt sett rapporteras från Motorhuset Polaris Racing Team att skotrarna nu har kommit. Förare Marcus Evensson har redan hunnit känna på det nya materialet:

” Polaris 600 R är en färdig raceprodukt. Allt kändes bra och nya motorn lever verkligen upp till förväntningarna. Givetvis kommer vi hitta de förbättringarna som passar för just mig. Det ska vi jobba hårt på nu och fram till årsskiftet. ”

Två testdagar i snörika Ånn har genomförts och teamet ser med tillförsikt fram emot en ny säsong på tävlingsbanorna. Första tävlingen körs i Norge den 5:e Januari. Därmed har teamet gott om tid att bekanta sig med sina tävlingsinstrument.

” I år provar vi lite nya teknologiska grepp. Vi har varit några vändor till JunggrensMotorteknik i Matfors och kört motorerna i bromsbänk. Vi får verkligen svart på vitt vad som händer i prylarna samt var man ska titta på förbättringar. Denna vecka tar vi med oss motorn från nya maskinen och ser vilka komponenter som passar den bäst ”, säger Marcus Evensson.
Tommy Junggren som driver Junggrens Motorteknik är en specialist inom utveckling, optimering och effektmätning. Tommy är flerfaldig Svensk mästare och Nordisk mästare i Open mod 700 samt Open mod 100 inom snöskoterdragracing. Han har även ett guld i Open fuel 1000 och vet således hur man får det mesta ur en snöskotermotor. Den första stora bataljen för Motorhuset Polaris Racing Team blir Arctic Cat Cup som avgörs i Östersund 12-13 Januari. Här möts hela den nordiska eliten och nytt för i år är att arrangörerna överger Gräfsåsenbanan till favör för Östersundstravet. Från arrangörerna hoppas man istället på en större publiktillströmning. Formatet har ändrats, klasserna har minskats och man tror då på en publikvänligare tillställning.

” Det ska bli jättekul. Att jag mister favören av hemmabana spelar ingen roll då banan ändå brukar se helt annorlunda ut än på träning ”, menar Marcus Evensson som i vanlig ordning ser till att komma till tävling fullt förberedd, både fysiskt och psykiskt.