söndag 6 januari 2008

Arctic Cat Cup flyttar tillbaka till Gräfsåsen


På grund av snötillgången flyttas årets Arctic Cat Cup från Östersundstravet upp till klassiska Gräfsåsen. Det beslutet tog en enhällig tävlingsledning under söndag kväll. På travet har man haft en snökanon men det har varit för milt för att köra den fullt ut vilket har resulterat i ett extra snölager på 6 cm.

- Enda räddningen för tävlingen är att flytta upp till Gräfsåsen där vi kan skrapa ihop snön runt banan för att bygga av, säger tävlingsledare Bengt-Åke Fastesson. Banan kommer att kortas ner till 600 m och kommer därför inte dra lika mycket snö som tidigare år.

Tävlingsledningen har dragit ihop maskiner som kommer att jobba uppe på Gräfsåsen med början från tisdag under ledning av banansvarige Tord Olausson.

- Nu gäller det att spänna de ideella musklerna och få till den här tävlingen, menar Tord. Vi kommer alla att få jobba hårt för att få ordning på allt under några dagar men det kommer inte vara några problem, fortsätter Tord.

Det är inte bara tävlingens snart 40-årigt obrutna arv som ska förvaltas. Klubbens ekonomi och därmed framtid står och faller med årets tävling. Nu vill det till att publiken letar sig upp till Gräfsåsen, för finns det mycket att se. Kortare bana och kortare heat gör att det kommer bli mer spännande och lättare att överskåda.

- Vi tror ochså att det kan gynna publiken att inte behöva kliva upp lika tidigt, första start är båda dagarna satt till klockan 14.00, säger Bengt-Åke. Ljuset på Gräfsåsen kommer att räcka till då den befintliga belysningen kommer att kompletteras, vi vill inte tumma på säkerheten, avslutar Bengt-Åke.