söndag 20 januari 2008

Listan från SM-kval 2 i Vargen

Nu var det säkert en och annan som trodde att det skulle finnas resultat här men så var det ju inte. Det fullkomligt dräller av sidor med resultat men det finns endast en: THE LIST.

10. Coolast

Är den nya Arctic Cat SnoPro här framförd av Jon Thalén, även om BRPs nya Stealthmaskiner också är otroligt coola. Men en cat är en cat.

9. Tålmodigast

Är trots allt som vanligt alla funktionärer som i alla tävlingar står tålmodigt och tittar på trots att de själva inte får köra skoter ens en stackars meter. Rättvist nej, beundransvärt ja.

8. Dagens hakning

Ägnade sig polarna Gunnar Asplund och Johan Olofsson åt. Nästa gång någon ska göra reklamfilm för superlim kan det vara idé att kontakta grabbarna.

7. Överlägsen

Var det rätt många som var men ingen slog Kent Jacobsson. Han tog sig till och med tid att ragga brudar efter vägen.

6. Dagens frågetecken

Var Stefan Björklund denne institution inom Backe med flera SM-guld i bagaget. Kanske var det just där han hade dem och det var därför det gick så trögt. Skulle tro att han vaknar till när det drar sig mot final.

5. Skönast ljud

Bjöd Micke Göthesson på med sin Frankenstein Yamaha, fort gick det också på söndagens plana bana. Yamaha visar för övrigt verkligen sina framfötter i backracingen med många fina placeringar.

4. Skönast stil

Har han alltid den gode Henrik Olsson som kör för arrangörsklubben Härjedalens AK. Se sån stil och sån grace och sånt föredömligt burkande. Han skulle med lätthet kunna manövrera ett mindre bulkfartyg.

3. Mest jubel

Drog hemmaföraren Stina Nordvall ner när hon vann ett av sina kvalheat. Hon delade med andra ord ut tjejpisk av den mest förnämliga sorten.

2. Årets comeback

Att katter har nio liv visste vi redan men att råttor åtminstone har två liv fick vi bekräftat på söndagen. Mattias Råttan Lönn råkade ut för en otäck olycka ifjol och gjorde sorti från crosscirkusen för att nasa stövlar. I Vargen visade Mattias att takterna fortfarande sitter i och ligger nu tvåa i SM för södra poolen.

1. Star quality

Marcus Evensson fjolårets suverän och SM-mästare i crossens Pro 440 visade att han även bemästrar backe. Om än något ojämn under söndagen. På lördagen plockade han hem en silverpeng. Men visst är det roligt när crossens storpöjkar gästspelar i backserien.

Naturligtvis måste vi sluta med dagens vurp som Martin Öberg bjöd på:Och det var allt för denna gång gott folk!