söndag 25 januari 2009

Polaris Rush med dämpare ovanför tunnelnDet är inte ofta det händer revolutionerande saker i skotervärlden. Nu presenterar Polaris en helt ny typ av boggi. Den största skillnaden från en vanlig boggi är att bakre dämparen ligger ovanpå tunneln istället för mitt i boggin. Fjädringen sköts med länkage liknande en motorcykelvagga.

Boggin är framtagen speciellt för gropiga leder och borde därmed funka finfint på de nordiska lederna som ofta får ett månlandskap att verka slätt.Med nya Polaris Rush har man också tagit fram en helt nytt chassi. Precis som exempelvis Rev-XP bygger chassit snarare på stag än på bockad aluminium. Chassit ska vara robustare och lättare än traditionellt dito.

Huvens utseende är naturligtvis helt nytt. En blandning mellan kantig modern design och en återgång till klassiska huven från 80- och 90-talet.
Motorn är beprövade 600 Liberty med cleanfire.

Det är inte svårt att se att inspirationen på den nya typen av snöskotrar vi nu ser är hämtade en hel del från Redline Revolt. Redline hade rörramschassi och boggi där dämparna satt utanför. Polaris har dock valt en helt annan lösning.

Rush kommer till butikerna som 2010-års modell, och kommer som sagt bli mycket intressant att testa på våra leder.