tisdag 27 november 2007

Förarnas försäkringar gäller inte vid svarttävling

På grund av rykten och andra oklarheter angående vissa tävlingar vill vi i Svemo skotersektion komma med ett klargörande.

För att köra en tävling krävs myndigheters tillstånd, kommun, polis mm. och även att det är en Svemo-ansluten klubb som står bakom arrangemanget. Detta för att förarnas försäkring genom sin licens skall gälla. Fordonsförsäkring täcker INTE detta.

För förare med giltig Svemo-licens som ställer upp i sådana tävlingar gäller NT 3:1 vilken lyder:
Lojal åtlydnad av tävlingsreglementen
Medlem i klubb tillhörande SVEMO, av SVEMO Styrelse, dess kommittéer och sektioner eller annan representation för SVEMO ska lojalt följa gällande tävlingsreglementen och regler och får inte:
- Understödja någon person, klubb eller annan sammanslutning som bryter mot av SVEMO utfärdade regler och bestämmelser eller som på annat vis handlar i strid med dessa.
- Tillhöra, låna sitt namn till, eller ha någon funktion inom sådan klubb eller organisation som avses i det föregående.
Med olicensierad tävling förstås varje arrangemang inom definitionen för motorcykeltävling” som genomförs utan SVEMO sanktion. Trialtävlingar sanktionerade av Motormännens Helnykterhetsförbund (MHF) är inte att betrakta som olicensierade även om tillstånd från SVEMO inte inhämtats. Varje befattning med olicensierad tävling, utom som åskådare, är förbjuden och kan medföra bestraffning.

Mvh SVEMO Skotersektion